Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Για πρώτη φορά εφαρμόζεται στα μέσα του εικοστού αιώνα. Στόχος της είναι να κάνει τις ενεργές ουσίες να διεισδύουν κατευθείαν στις περιοχές που έχουν φθορά. Με άλλα λόγια, είναι μία μη χειρουργική επέμβαση η οποία εφαρμόζεται στην αισθητική και την δερματολογία.

Η μεσοθεραπεία, χαρακτηρίζεται από τις πολλές εναλλακτικές. Κατά την διάρκεια της μεσθεραπείας με βελόνες, οι θρεπτικές ουσίες εισέρχονται βαθιά μέσα στο δέρμα με την βοήθεια εξαιρετικά μικρών βελονών ή μίας συσκευής που δημιουργεί μικροσκοπικές τρύπες. Η μεσοθεραπεία άνευ βελονών είναι μία μη επεμβατική ιατρική θεραπεία που βασίζεται στην χρήση συσκευών που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής συχνότητας. Η Τρίτη μέθοδος, σονοφόρεση, συμπεριλαμβάνει την εισαγωγή ενεργών ουσιών μέσω υπερήχων. Τέλος, η τελευταία ιατρική θεραπεία βασίζεται στο να παρέχει θρεπτικές ουσίες μέσω άμεσου ρεύματος και ονομάζεται ιοντοφόρεση.

mezoteraphia1

Γενικά, η μεσοθεραπεία έχει εφαρμογή σε αθλητικούς τραυματισμούς, πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις, στο αφυδατωμένο δέρμα, στις ρυτίδες, τις ραγάδες και στην φαλάκρα. Όσον αφορά τις αντενδείξεις, αυτές συμπεριλαμβάνουν την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, αλλεργίες, διαβήτη, οιδήματα της επιδερμίδας, καρκίνο και τάση για σχηματισμό ουλών. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στην μεσοθεραπεία συμπεριλαμβάνουν καφεΐνη, υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα φυτών και βιταμίνες.

Βασικά, πριν υποβληθείτε σε μεσοθεραπεία, καλό θα ήταν να βάλετε πρώτα μία αναισθητική κρέμα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου μισή ώρα και ο αριθμός των επαναλήψεων εξαρτάται από τον σκοπό της θεραπείας. Η αναζωογόνηση του δέρματος, του λαιμού και του ντεκολτέ γίνεται κάθε δύο με πέντε εβδομάδες. Γενικά συστήνονται τρεις με πέντε θεραπείες σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον ανά κάποιους μήνες μπορείτε να υποβληθείτε σε θεραπείες υποστήριξης, ο στόχος των οποίων είναι να επιμηκύνουν τα αποτελέσματα. Χάρη σε αυτή την θεραπεία, τα αποτελέσματα διαρκούν μέχρι και τρία χρόνια. Η θεραπεία που αφορά την κυτταρίτιδα των γοφών, των ποδιών και του πισινού γίνεται κάθε δύο εβδομάδες και απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις συνεδρίες. Για να κάνετε τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας πιο εμφανή, συστήνεται να συνδυάζετε την θεραπεία με σωματική δραστηριότητα, μασάζ, μείωση των λιπαρών φαγητών, του αλκοόλ του καφέ και των τσιγάρων. Η μεσοθεραπεία που αφορά το τριχωτό της κεφαλής επαναλαμβάνεται κάθε δύο με τέσσερις εβδομάδες.

mezoteraphia3

Συνοψίζοντας, η μεσοθεραπεία επιφέρει άμεσα αποτελέσματα και ελάχιστες παρενέργειες. Αμέσως μετά από την θεραπεία μπορεί να παρατηρήσετε μελανίες, αιμορραγία και κοκκινίλες. Συστήνεται να προστατεύσετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία για τις πρώτες ημέρες μετά από αυτή την ιατρική θεραπεία, ώστε να αποφύγετε τους αποχρωματισμούς στις τρυπημένες περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *