Στυλ μαλλιών Ombre – βήμα βήμα

Στις μέρες μας, το στυλ ombre εφαρμόζεται σε κάθε πιθανή επιφάνεια και υφή, από τα ρούχα και τα νύχια, μέχρι και τα μαλλιά. Η ουσία αυτής της τεχνικής χρωματισμού έγκειται είτε στο να κάνουμε ανταύγειες είτε να βάφουμε τα μαλλιά με διαφορετικές αποχρώσεις. Βασικά, το ombre μπορεί να γίνει είτε σε μία αισθητικό (νύχια), σε ένα κομμωτήριο (μαλλιά) είτε στο μπάνιο σας. Πώς μπορείτε να οργανώσετε τα πράγματα και τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε το στυλ omber στα μαλλιά σας μόνες σας;

Στυλ μαλλιών Ombre – βαφές μαλλιών και αξεσουάρ

Πριν αρχίσετε να βάφετε τα μαλλιά σας, πλύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε μπιστολάκι επειδή μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση και να οδηγήσει σε απώλεια τριχών. Έπειτα, βουρτσίστε τα μαλλιά σας με προσοχή. Για να βάψετε τα μαλλιά σας με το στυλ ombre, θα χρειαστείτε: μεγάλες φουρκέτες, αλουμινόχαρτο, μία χτένα για να χωρίσετε τα μαλλιά, ένα επίπεδο πινέλο για να βάλετε την βαφή, ντεκαπάζ και προφανώς τις βαφές της επιλογής σας. Θυμηθείτε ότι για καθεμία από τις βαφές πρέπει να πάρετε και μία ένα τόνο πιο ανοιχτή. Αλλιώς δεν θα επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Προσέξτε, μόνο οι άκρες των μαλλιών θα χρωματιστούν.

OmbreGirls

Στυλ μαλλιών Ombre – βήμα βήμα

Με την βοήθεια μίας λεπτής χτένας, χωρίστε μία μικρή τούφα μαλλιών. Κάτω από την τούφα βάλτε αλουμινόχαρτο και αλείψτε την με το ντεκαπάζ. Έπειτα, καλύψτε την τούφα με το αλουμινόχαρτο και μετά από 15 λεπτά οι άκρες σας θα έχουν ανταύγειες. Τώρα είναι η ώρα να βάλετε τις βαφές των δύο αποχρώσεων. Μπορείτε να βάλετε περισσότερες από δύο αποχρώσεις, αλλά όσες περισσότερες αποχρώσεις βάλετε τόσο λιγότερο εμφανής θα είναι η μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο. Βάλτε την πιο ανοιχτή απόχρωση πρώτα αλλά προσέξτε να μην πάτε πιο πάνω από την γραμμή που δημιουργήθηκε από το ντεκαπάζ. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία ενώ βάζετε τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Αμέσως αφού βάλετε την δεύτερη βαφή, τυλίξτε αμέσως τις τούφες με αλουμινόχαρτο. Μετά από 15 λεπτά, ξεβγάλτε προσεκτικά τα μαλλιά.

Ombre1

Στυλ μαλλιών Ombre – φροντίδα

Οι ανταύγειες και οι βαφές μαλλιών φθείρουν πολύ τα μαλλιά. Γίνονται ξηρά, χωρίς λάμψη, οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν και δημιουργείται ψαλίδα στις άκρες. Ευτυχώς, αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αρκεί να βάζετε συστηματικά προϊόντα ενυδάτωσης, όπως λάδια ή μάσκες μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα φροντίδας πρέπει να αποτελούνται από κερατίνη, αργανέλαιο ή βιταμίνη Ε, για να αναφέρουμε κάποια από τα βασικά ενυδατικά συστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *