Το σπίτι σας είναι το άσυλό σας – Τέλειο μέρος για ένα χαλαρωτικό ΣΠΑ

Πού νιώθουμε πιο άνετα, πιο ελεύθερα και απλά ευτυχισμένοι; Στο σπίτι, φυσικά. Μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και το σπίτι σας είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να πάρετε την καλύτερη ανάπαυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να κάνετε χρήση αυτού του ιερού και να δημιουργήσετε το δικό σας SPA παρόμοιο με τις τελετουργίες που προσφέρονται από τα αποκλειστικά ινστιτούτα αισθητικής. Πώς να φτάσετε σε αυτό; Εδώ είναι οι τρόποι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με πραγματική χαλάρωση στο σπίτι για το σώμα και την ψυχή.

1. Χαλάρωση = Μπάνιο

Προφανώς, δεν μπορεί να είναι απλώς ένα συνηθισμένο λουτρό – κάντε το τέλειο: πάρτε αλάτι μπάνιου (αλάτι λεβάντας έχει ένα από τα πιο χαλαρωτικά άρωμα), αρωματικά έλαια και καυστήρα, αρωματικά στικ και κεριά… Με άλλα λόγια, δημιουργήστε κάποια ασυνήθιστα ευχάριστη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε χάρη σε αχνά άλατα μπάνιου, υπέροχα λεπτά αρώματα και αφρόλουτρο. Τα κεριά και η χαλαρωτική μουσική σίγουρα θα προσθέσουν στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι ακόμη και το πιο χαλαρωτικό μπάνιο δεν μπορεί να παραγίνει – 20 λεπτά είναι ο μέγιστος χρόνος που θα πρέπει να είναι το δέρμα σας σε ζεστό νερό. Ένα μεγαλύτερο σε διάρκεια μπάνιο θα δώσει ανεπιθύμητη ενέργεια – αφυδάτωση του δέρματος αντί για αναγέννηση και ηρεμία.

2. Αρωματικό scrub – άνεση & περιποίηση σώματος

Τα λουτρά και τα αρώματα δουλεύουν στις αισθήσεις σας, αλλά θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να κάνετε κάτι ευεργετικό για το δέρμα σας. Επιλέξτε το scrub του σώματος και κάντε απαλά μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα προϊόν απο κατάστημα, αλλά ένα DIY scrub δίνει επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα. Ανακατέψτε κόκκους καφέ με ένα φυσικό λάδι (λειτουργεί και το ελαιόλαδο) και 2-3 σταγόνες αγαπημένου αιθέριου ελαίου. Αν θέλετε αντικυτταριτικό αποτέλεσμα, προσθέστε αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ.

Άλλες αποτελεσματικές ουσίες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας που βρίσκονται στην κουζίνα περιλαμβάνουν τη ζάχαρη, το αλάτι των Ιμαλαΐων, τους κόκκους βρώμης.

3. Σύννεφο φούσκας στο πρόσωπό σας!

Το δέρμα του προσώπου σας θα καλωσορίσει το απαλό μασάζ. Τώρα, είναι σωστά ενυδατωμένο και απορροφά περισσότερες ουσίες χάρη στο μπάνιο και τον ατμό που παραμένει στο μπάνιο. Είναι η τέλεια στιγμή να εφαρμόσετε μια μάσκα. Η μάσκα προσώπου με φούσκες είναι της μόδας τώρα – όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα και παραδίδει οξυγόνο, αλλά είναι και φτιαγμένη για τελετουργίες SPA, μετατρέποντας σε μαλακό μους, που ξεφτίζει απαλά στο πρόσωπο. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη λαμπρή και χαλαρωτική αίσθηση κατά τη διάρκεια του σπα στο σπίτι σας.

4. ΣΠΑ μαλλιών – ανατολίτικα, φυσικά έλαια

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να πάρουν πίσω τη ζωντάνια, την ενυδάτωση και τη λάμψη – επιλέξτε τα φυσικά έλαια και θεραπεύστε τα μαλλιά σας με το ανατολίτικο τελετουργικό του λαδιού. Είναι μια παλιά θεραπεία που έχει χρησιμοποιηθεί και αγαπηθεί από τις γυναίκες της Ινδίας εδώ και αιώνες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε το πιο ισορροπημένο μίγμα ακατέργαστων ελαίων για τον τύπο τρίχας σας. Θα έχετε πολλά οφέλη – την επισκευή των μαλλιών, την ενίσχυση της ενυδάτωσης, τη χαλάρωση του τριχωτού της κεφαλής. Η θεραπεία για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής είναι ένα τελετουργικό SPA που αλλάζει το παιχνίδι – είμαι βέβαιη ότι πρόκειται να ξεδιπλώσετε τη μυστικιστική του δύναμη και τα εκπληκτικά οφέλη για τα μαλλιά. Η τακτική θεραπεία των μαλλιών βελτιώνει τη δομή των μαλλιών, προστατεύει από τις βλάβες και τις τοξίνες, καθώς επίσης διεγείρει τους βολβούς και ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ετοιμαστείτε για άφθονες φύτρες και ισχυρή, ογκώδη, λαμπερή κόμμωση.

Υπάρχει ένα ακόμα πλεονέκτημα των ελαίων για τα μαλλιά: ενώ ένα επιλεγμένο λάδι «κάθεται» στα μαλλιά σας, μπορείτε να χαλαρώσετε και να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή.

5. Πόδια και χέρια στο ΣΠΑ

Το δέρμα των χεριών και των ποδιών σας χρειάζεται την ίδια φροντίδα και προσοχή όπως όλα τα μέρη του σώματος. Μια λοσιόν δεν είναι αρκετή για την πλήρη επισκευή, γι’ αυτό θεραπεύστε τα πόδια και τα χέρια σας σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ξανά και ξανά. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό εμπλουτισμένο με ένα επιλεγμένο αλάτι ποδιών. Μετά από αυτό το μπάνιο, τα πόδια σας είναι έτοιμα για μια λοσιόν που ενισχύει την ενυδάτωση.

Ούτε τα χέρια σας θα πουν όχι σε ένα ωραίο μπάνιο – κρατήστε τα σε ζεστό νερό (που εγχύεται με 2 κουτάλια φυσικού λαδιού και μια κουταλιά χυμού λεμονιού) για περίπου 10 λεπτά. Αυτή η θεραπεία θρέφει τόσο το δέρμα όσο και τα νύχια σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *