Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε τα Δόντια σας στο Σπίτι

Πώς να αποκτήσετε λευκότερα δόντια γρήγορα, χωρίς να βγείτε από το σπίτι; Πριν αποφασίσετε να ξοδέψετε μια περιουσία σε επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης σε οδοντίατρο, διαβάστε παρακάτω μερικούς σπιτικούς τρόπους για λευκότερα δόντια. Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας μέσα σε μια βδομάδα; Μπορεί να γίνει με σπιτικές λύσεις; Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε.

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια μας;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά για αρχή, έτσι; Αν θέλετε λευκά δόντια, πρέπει πρώτα να μάθετε για ποιους λόγους κιτρινίζουν. Έτσι θα αποφύγετε τις αιτίες που σας κρατούν μακριά από την επίτευξη του στόχου σας. Το χρώμα των δοντιών επηρεάζεται λόγω της:

  • πλάκας
  • ηλικίας
  • κάποιων φαρμάκων (π.χ. φάρμακα για αλλεργίες, υπέρταση, αντιβιοτικά)
  • μερικά προϊόντα οδοντιατρικής
  • συχνή κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ενεργειακών ροφημάτων
  • κάπνισμα τσιγάρου
  • κακή στοματική υγιεινή
  • ορισμένα τρόφιμα (μύρτιλα, βατόμουρα, παντζάρια)
  • υψηλή ποσότητα φθορίου

ΜΙΝΙ-ΟΔΗΓΟΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΥΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

1. Τρόφιμα που ασπρίζουν τα δόντια

Έχετε σχεδιάσει ποτέ διατροφή για πιο λευκά δόντια; Σίγουρα κάποιος το έχει κάποτε κάνει και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. Η πλειοψηφία αυτών αποτελείται από φρούτα που περιέχουν οξέα, τα οποία φωτίζουν τα δόντια. Το λεμόνι είναι κλασικό παράδειγμα. Φτιάξτε σπιτική λεμονάδα (νερό + χυμό λεμονιού) και σύντομα θα παρατηρήσετε ότι τα δόντια σας θα γίνουν πιο λευκά. Ποια άλλα προϊόντα θα βοηθήσουν το χαμόγελο σας;

– φράουλες

Αυτά τα κόκκινα μούρα περιέχουν άφθονο μηλικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τον αποχρωματισμό των δοντιών. Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φράουλες για πιο λευκά δόντια; Κόψτε τις στην μέση, πάρτε το ένα μισό και τρίψτε το στα δόντια σας.

– ξηροί καρποί και σπόροι

Για παράδειγμα, η υφή της κολοκύθας, των ηλιόσπορων και του σουσαμιού είναι ιδανικά για να καταπολεμήσουν τις διχρωμίες στο σμάλτο, προσφέροντας ένα πιο λαμπερό χαμόγελο.

– ανανάς

Το αγαπημένο μου λευκαντικό δοντιών. Περιέχει βρωμελαΐνη που λειτουργεί ως σύμμαχος στον αγώνα για υγιή δόντια (καταπολεμά την τερηδόνα), ασπρίζει τα δόντια και καταπολεμά τον αποχρωματισμό.

2. Άλλες εύκολα προσβάσιμες λευκαντικές ουσίες για τα δόντια

– μαγειρική σόδα & λεμόνι για λευκότερα δόντια

Αυτός ο συνδυασμός είναι το τέλειο δίδυμο για λευκά δόντια! Ανακατέψτε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια απλώστε την πάστα στα δόντια και βουρτσίστε όπως με μια κανονική οδοντόκρεμα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία κάθε βδομάδα.

– μηλόξυδο για λευκότερα δόντια

Το μηλόξυδο σκοτώνει τα βακτήρια και σας βοηθά να σβήσετε αποχρωματισμούς δοντιών. Χρησιμοποιήστε το κάθε πρωί πριν το βούρτσισμα των δοντιών.

– Ενεργός άνθρακας για λευκότερα δόντια

Ο ενεργός άνθρακας είναι μια υπέροχη ουσία! Δεν είναι τοξικό, είναι απόλυτα ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται ως λευκαντικός παράγοντας. Το πιο περίεργο είναι ότι ο ενεργός άνθρακας δεν προκαλεί καμία φθορά στο σμάλτο, καθώς δεν απορροφά τα μέταλλα από τα οποία είναι φτιαγμένα τα δόντια – δηλαδή, πιο απλά, ο ενεργός άνθρακας δεν επεμβαίνει στη δομή των δοντιών. Πώς να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά με ενεργό άνθρακα; Είναι απλό! Πάρτε ένα χάπι ενεργού άνθρακα, σπάστε το και ανακατέψτε το με λίγο νερό. Εφαρμόστε την μαύρη πάστα στα δόντια σας και αφήστε τη για 3-4 λεπτά. Αργότερα ξεπλύνετε καλά το στόμα σας και βουρτσίστε τα δόντια με μια απλή οδοντόβουρτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενεργό άνθρακα μία ή δύο φορές τη βδομάδα.

– μαγειρική σόδα για λευκότερα δόντια

Πάρτε μια κανονική οδοντόβουρτσα, βάλτε πάνω της ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας και βουρτσίστε τα δόντια για λίγα λεπτά. Μια άλλη ιδέα για πιο λευκά δόντια με μαγειρική σόδα είναι ο συνδυασμός με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Χρησιμοποιήστε το μείγμα και βουρτσίστε τα δόντια για 3-4 λεπτά, ξεπλύνετε και ολοκληρώστε με μια απλή οδοντόκρεμα.

Προσοχή: Η μαγειρική σόδα έχει ισχυρή δράση, άρα δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση γιατί μπορεί να προκαλέσει φθορά στο σμάλτο. Για την ασφάλειά σας προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το μείγμα πάνω από μία φορά τη βδομάδα.

– κουρκουμάς για λευκότερα δόντια

Αυτό το ανατολίτικο μπαχαρικό, ο λεγόμενος κουρκουμάς, έχει μυκητοκτόνο και αντιβακτηριδιακή δράση. Μπορεί να φωτίσει το σμάλτο και μπορείτε να συνδυάσετε ένα κουταλάκι κουρκουμά με την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα και να βουρτσίσετε τα δόντια με το μείγμα δύο φορές τη βδομάδα. Μια άλλη λύση είναι κουρκουμάς με λάδι καρύδας. Εάν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτή τη σπιτική λευκαντική οδοντόκρεμα με δύο σταγόνες αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο μέντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *