Έλαιο από Σπόρους Καρότου: Οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά

Το λάδι καρότου (INCI: Daucus Carota Sativa <> Seed Oil) είναι πραγματικά κάτι ιδιαίτερο. Έχει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα και ένα χαρακτηριστικό άρωμα που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ενδιαφέρον και ωραίο. Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων λαδιών λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βήτα-καροτίνης και θρεπτικών συστατικών που είναι γνωστά για τη βελτίωση των μαλλιών και του δέρματος. Διαβάστε παρακάτω πως να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρότου.

Για ποιον είναι κατάλληλο το έλαιο σπόρου καρότου;

Λόγω της καταπραϋντικής του δράσης, το έλαιο καρότου είναι ιδανικό για ευαίσθητο, ξηρό δέρμα, με τάση σε ερεθισμούς. Αυτό το πορτοκαλί λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περιποίηση του ώριμου δέρματος, για να αντιμετωπίσει τα πρώτα σημάδια γήρανσης (π.χ. χαλάρωση). Δεν είναι βαρύ, ούτε φαγεσωρογόνο, άρα μπορεί να εφαρμοστεί σε λιπαρό δέρμα που παράγει πολύ σμήγμα και λάμπει ανεξέλεγκτα. Το έλαιο από σπόρους καρότου ανακουφίζει τα εγκαύματα και το καμένο δέρμα και μειώνει τα διάφορα σημάδια αποχρωματισμών. Προστατεύει το δέρμα από αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως δυνατός αέρας, καυτός ήλιος, χαμηλές θερμοκρασίες και υπεριώδη ακτινοβολία.

Οφέλη από το έλαιο καρότου

  • επανορθώνει το δέρμα
  • αναπληρώνει νερό σε ξηρό δέρμα
  • καταπραΰνει και ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα
  • βοηθά στην μείωση των ρυτίδων
  • επιβραδύνει τη γήρανση
  • εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος
  • έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Τι κρύβει το έλαιο σπόρου καρότου;

Ποιες ουσίες κάνουν το έλαιο καρότου τόσο τέλειο; Πρώτον, είναι μια πλούσια πηγή της προαναφερθείσας βήτα-καροτίνης. Επιπλέον αυτό το φυσικό λάδι περιέχει βιταμίνες A, E, B1, B2 και C. Το στεατικό οξύ, το λινολεϊκό οξύ και το παλμιτικό οξύ είναι τα τρία κορυφαία οξέα που κυριαρχούν μεταξύ άλλων στο έλαιο καρότου.

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το έλαιο σπόρου καρότου;

Μία από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του ελαίου καρότου είναι η πρόληψη της ψαλίδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα νύχια και χέρια, αντί για ενυδατική κρέμα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες της ομάδας Β, αυτό το πορτοκαλί λαδάκι λειτουργεί τέλεια σαν αντικαταστάτης διάφορων μαλακτικών, για τη βελτίωση των μαλλιών και των νυχιών. Εκτός από αυτό, μπορείτε να απλώσετε λάδι καρότου στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο στήθος, όταν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανονικές κρέμες για αυτά τα σημεία του δέρματος. Όσοι αγαπούν τα χειροποίητα καλλυντικά μπορούν  να επιλέξουν το λάδι από σπόρους καρότου, για να φτιάξουν σπιτικές μάσκες προσώπου με πηλό. Είναι πλούσιο σε β-καροτίνη, το έλαιο από σπόρους καρότου προσφέρει μια εντελώς φυσική εναλλακτική στα προϊόντα μαυρίσματος. Χρησιμεύει και για μετά το μαύρισμα.

Τι δηλώνουν οι χρήστες για το έλαιο σπόρου καρότου;

Οι περισσότεροι χρήστες δηλώνουν ότι το έλαιο καρότου είναι ένα τέλειο προϊόν για το καλοκαίρι. Όχι μόνο καταπραΰνει και περιποιείται το μαυρισμένο δέρμα, αλλά παράλληλα αναδεικνύει τη φυσική απόχρωση του μαυρίσματος. Σε ορισμένες γυναίκες τους αρέσει να προσθέτουν μερικές σταγόνες λάδι καρότου σε κρέμες προσώπου και σώματος. Επίσης θρέφει τις ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες μαλλιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *