Η αφαίρεση τριχών με κερί

Η αφαίρεση τριχών με κερί είναι μία ημι-μόνιμη μέθοδος η οποία μας δίνει την ευκαιρία να ξεφορτωθούμε τις ανεπιθύμητες τρίχες από το σώμα μας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας ομορφιάς είναι ότι μπορούν να την κάνουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και μέρος σώματος. Επιπλέον, ο τύπος του δέρματος που έχετε δεν είναι εμπόδιο κατά την διάρκεια της χαλάουα, παρ’ όλα αυτά, άνθρωποι που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να εμφανισθούν κάποιοι ερεθισμοί. Παρ’ όλα τα πλεονεκτήματα, πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας και να ακολουθούμε κάποιους κανόνες σχετικά με την χαλάουα.

Πρώτα από όλα, καθαρισμός και απολέπιση. Είναι σημαντικό να αφαιρούμε όσο λάδι έχει η επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος, να καθαρίζουμε και να κάνουμε απολέπιση πριν την χαλάουα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αφαιρέσετε όλες τις ατέλειες με την μορφή νεκρών κυττάρων, σκόνης και βρομιάς που έχουν μαζευτεί στο σώμα σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Δεύτερον, πρέπει να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας. Μετά από την χαλάουα, το δέρμα του προσώπου και του σώματος μπορεί να ερεθιστεί αρκετά. Όλοι αυτοί οι ερεθισμοί μπορούν να αντιμετωπισθούν με ενυδατικά balms ή με την εφαρμογή αλόης. Συχνά, το σετ με τις λωρίδες κεριού πωλείται μαζί με καταπραϋντικές κρέμες κατά τον ερεθισμών και των κόκκινων σημαδιών. Τρίτον, πρέπει να επαναλαμβάνετε την διαδικασία ανά τακτά διαστήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χαλάουα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Προφανώς, μπορεί να γίνει και πιο συχνά εάν χρειάζεται. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι όσοι είναι πιο ανοιχτόχρωμοι έχουν αποτελέσματα που διαρκούν περισσότερο. Οι πιο σκούρες και πυκνές τρίχες είναι πιο ανθεκτικές και για αυτό τον λόγο όσοι έχουν τέτοιο είδος τρίχας πρέπει να επαναλαμβάνουν την διαδικασία πιο συχνά.

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες αντενδείξεις σχετικά με την χαλάουα. Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία, φλεβίτιδα ή έχουν αλλεργία στο κερί συστήνεται να μην δοκιμάζουν την θεραπεία. Επιπλέον, εμπόδιο στην χαλάουα είναι η φλεγμονή των θυλάκων, η δερματίτιδα ή η ακμή. Τέλος, συστήνεται να μην προχωράτε σε αυτή την θεραπεία ομορφιάς μετά από μακρά έκθεση στον ήλιο.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα λάθη ενώ κάνετε χαλάουα; Εάν δεν ελέγξετε την θερμοκρασία του κεριού μπορείτε να πάθετε επώδυνα εγκαύματα. Το πρόβλημα μπορεί επίσης να έγκειται στην εφαρμογή των λωρίδων. Εάν δεν βάλετε σωστά την λωρίδα ώστε να κολλήσουν πάνω της όλες οι ανεπιθύμητες τρίχες θα πρέπει να επαναλάβετε την αφαίρεση. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Φθορά της επιδερμίδας, μεγάλη κατανάλωση κεριού και χαμένος χρόνος. Επίσης, πρέπει να τραβάτε τις λωρίδες αντίθετα από την φορά ανάπτυξης των τριχών, ώστε να τις αφαιρείτε με τις ρίζες τους. Πρέπει να θυμάστε ότι προτού τραβήξετε τις λωρίδες πρέπει να σφίγγετε το δέρμα. Η ακατάλληλη αφαίρεση των λωρίδων μπορεί να οδηγήσει για παράδειγμα σε μελανιές. Μην ξεχάσετε να βάλετε ενυδατικό balm ή ένα καταπραϋντικό λάδι μετά την χαλάουα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *