Φυσικές λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματος, πολλοί από εμάς καταλήγουμε να αναζητάμε τα πιο δημοφιλή προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων ομορφιάς. Αλλά, αν ψάξεις λίγο περισσότερο, θα ανακαλύψεις ότι μια σειρά από φυσικές λύσεις μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, ασφαλής και φιλοπεριβαλλοντική.

Θρεπτικά έλαια για το δέρμα

Ας ξεκινήσουμε με τα έλαια. Τα φυσικά έλαια, όπως το έλαιο καρύδας, ελιάς, ιπποφαούς και αμυγδάλου έχουν πολλές ιδιότητες που μπορούν να θρέψουν το δέρμα, ταυτόχρονα με την προστασία του από την περιβαλλοντική ζημιά.

Φυσικά exfoliants

Η εξαγωγή των νεκρών κυττάρων από το δέρμα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του. Το ζάχαρι και το αλάτι θαλάσσης είναι δύο εξαιρετικά φυσικά εξφολιαντικά προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Αλόη βέρα

Το σπίτι σου δεν θα πρέπει να λείπει από αλόη βέρα. Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των εγκαυμάτων από τον ήλιο, των κοψιμάτων και των πληγών.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Μια κατανομή των αντιοξειδωτικών του μπορεί να καταπολεμήσει την όξυνση των κυττάρων και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων και λεκέδων.

Μέλι

Το μέλι έχει απίστευτες αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για τη φροντίδα του δέρματος, όπως για την καταπολέμηση της ακμής, την ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας και την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης.

Μπορεί να είναι ευχάριστο να δαπανάς χρόνο για να βρεις το τέλειο προϊόν φροντίδας δέρματος στα καταστήματα, αλλά να ενθυμούμαστε ότι να αγαπάμε τον εαυτό μας σημαίνει επίσης να αγαπάμε το περιβάλλον. Η επιλογή φυσικών προϊόντων φροντίδας δέρματος είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να το κάνεις.