Νεανικό και αψεγάδιαστο δέρμα – 7 εύκολα & αποτελεσματικά κόλπα

Το δέρμα του σώματος δεν γερνάει με τόσο ορατό τρόπο όπως του προσώπου – αλλά σε μια ορισμένη ηλικία μπορεί κανείς να αρχίσει να παρατηρεί ότι χάνει την σφριγηλότητά του, γίνεται θαμπό και τραχύ. Η επιδερμίδα γίνεται λιγότερο ελαστική και οι αποχρωματισμοί ή τα σημεία χρώσης μπορεί να εμφανιστούν σε όλο το σώμα. Οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται πιο συχνά στο ντεκολτέ και το λαιμό. Είναι δυνατόν να φροντίσετε το δέρμα του σώματος, κάνοντάς το ομαλό και νεανικό; Ναι φυσικά! Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Πώς να διατηρήσετε το δέρμα του σώματος νεανικό και άψογο;

1. Εφαρμόστε λάδια και ενυδατώστε το δέρμα

Πολλοί από εμάς παραιτούνται από τη χρήση λοσιόν σώματος – συνήθως, το πρωί απλά δεν έχουμε αρκετό χρόνο επειδή βιαζόμαστε για τη δουλειά ή για να κάνουμε τις καθημερινές δουλειές. Εν τω μεταξύ, η λίπανση και η ενυδάτωση του δέρματος με ένα κατάλληλο καλλυντικό είναι πολύ σημαντική. Πρώτον, επειδή χωρίς την κατάλληλη δόση ενυδάτωσης το δέρμα αρχίζει να στεγνώνει και χάνει τη σφριγηλότητα του πιο γρήγορα και έτσι οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι πιθανό να εμφανιστούν σε αυτό. Δεύτερον, η λοσιόν σώματος το προστατεύει από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και από τις τοξίνες από το περιβάλλον.

Όταν αγοράζετε ένα καλλυντικό για τη φροντίδα του σώματος – ελέγχετε πάντα εάν έχει επαρκώς πλούσια σύνθεση. Λοιπόν, αν το βάλσαμο αφθονεί σε φυσικά έλαια σώματος – το προϊόν όχι μόνο θα θρέψει και θα αποτρέψει την απώλεια υγρασίας, αλλά θα προστατεύσει επίσης το δέρμα από την ξηρότητα και θα του δώσει ένα πλήθος βιταμινών και μετάλλων. Τα πιο συνιστώμενα και αποτελεσματικά έλαια κατά της γήρανσης είναι το αργανέλαιο και το βούτυρο καριτέ. Είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε όλη τη νύχτα, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να διεισδύσουν στο δέρμα και να το θρέψουν καλά.

2. Κάντε απολέπιση τακτικά

Τα scrubs σώματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, να εξομαλύνετε και να φωτίσετε το δέρμα καθώς και να ενισχύσετε την υποδόρια κυκλοφορία. Με αυτόν τον τρόπο, οι τοξίνες θα απομακρύνονται ταχύτερα από τα κύτταρα του δέρματος και το σώμα σας θα γίνει σφριγηλό και απαλλαγμένο από οποιονδήποτε αποχρωματισμό. Επιπλέον, τα scrubs σώματος αποτοξινώνουν το δέρμα και κάνουν τα συστατικά από τα βάλσαμα και τις λοσιόν να λειτουργούν καλύτερα και να απορροφώνται βαθιά στην επιδερμίδα. Αυτό εξασφαλίζει αυξημένη απόδοση των δραστικών συστατικών και συνεπώς βελτιωμένη φροντίδα του δέρματος.

3. Μην είστε καθιστικός τύπος!

Εάν θέλετε το σώμα σας να παραμείνει νεανικό και σφριγηλό περισσότερο – μην ξεχνάτε τις σωματικές δραστηριότητες. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ επεμβατικές. Μερικές φορές είναι αρκετή μια μεγάλη βόλτα ή λίγη ώρα άσκησης το πρωί. Δοκιμάστε πιλάτες, γιόγκα ή ξεκινήστε την ποδηλασία. Θα κάνει το σώμα σας νεότερο και πιο σφριγηλό χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι ασκήσεις όχι μόνο δίνουν στο σώμα σας ωραίο σχήμα και βελτιώνουν την ευεξία σας, αλλά και σαρώνουν τις τοξίνες στα κύτταρα πιο γρήγορα. Χάρη σε αυτό θα αποφύγετε την προηγμένη μορφή κυτταρίτιδας και την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος.

4. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα σπα στο σπίτι

Δεν χρειάζεται να πάτε σε κέντρα σπα για να θεραπεύσετε το δέρμα με χαλάρωση και εντατική θρέψη – το μόνο που χρειάζεστε είναι άλατα μπάνιου, ένα κερί και έναν καυστήρα ελαίου στο μπάνιο. Μετά από ένα ολοκληρωμένο, αρωματικό και θρεπτικό μπάνιο, μπορείτε να πάρετε το λάδι και να εκτελέσετε ένα πλήρες μασάζ σώματος. Το χαλαρό δέρμα θα ανακτήσει μια ωραία σκιά, εμφάνιση και σταθερότητα. Τα άλατα μπάνιου θα παρέχουν πολύτιμα μέταλλα, θα χαλαρώσουν και θα ηρεμήσουν το δέρμα, ενώ το μασάζ θα κάνει το σώμα σταθερό και ελαστικό.

5. Δώστε προσοχή στη σύνθεση των καλλυντικών

Αυτός ο κανόνας ισχύει για το δέρμα όλων των ηλικιών – για να μην βλάψετε ή να ερεθίσετε το δέρμα – δώστε προσοχή σε αυτά που περιέχει η κάθε λοσιόν ή κρέμα σώματος. Είναι καλύτερο να αποτελείται από φυσικά συστατικά και να μην περιέχει ξηρές αλκοόλες βραχείας αλυσίδας, πάραμπεν, παράγωγα πετρελαίου ή πάρα πολλές σιλικόνες ή άλλες συνθετικές ουσίες που παράγονται σε εργαστήρια. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα να έχει την ευκαιρία να απορροφήσει μόνο ασφαλείς, πραγματικά θρεπτικές ουσίες που δεν θα το ξηράνουν ούτε θα το ερεθίσουν με την πάροδο του χρόνου.

6. Προστατεύστε το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεν προκαλεί μόνο πολλές σοβαρές δερματικές παθήσεις, αλλά συμβάλλει και στον σχηματισμό καρκίνου. Επιπλέον, είναι επίσης ένας από τους σοβαρότερους εχθρούς του δέρματος. Γιατί; Το καθιστά ξηρό, του στερεί την ευελιξία και προκαλεί τη λεγόμενη φωτογήρανση της επιδερμίδας. Όταν αγοράζετε μια λοσιόν σώματος – ελέγχετε πάντα εάν έχει εμπλουτιστεί με κατάλληλο SPF.

7. Βουρτσίστε το σώμα

Το βούρτσισμα του σώματος με μια ειδική βούρτσα από φυσικές τρίχες παρέχει πολλά οφέλη για το δέρμα και το σώμα. Αποδεικνύεται ότι αυτή η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή, δεν παίρνει πολύ χρόνο και επιπλέον επηρεάζει ολόκληρο το σώμα – βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνει την αποδέσμευση των κυττάρων και βοηθά στην απαλλαγή από την κυτταρίτιδα, τα ραγάδες, την άνισα διανεμημένη χρωστική ουσία, ενισχύει την απορρόφηση του δέρματος – με αυτό τον τρόπο, απορροφά περισσότερα ενεργά συστατικά στο εσωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *