Πώς να Αποκτήσετε Υγιή Μαλλιά Με Φυσικό Τρόπο;

Η φυσική περιποίηση των μαλλιών είναι μια καλή επιλογή, εάν τα μαλλιά σας είναι βαριά, λιπαρά και θαμπά τώρα τελευταία. Ίσως τα μαλλιά σας χρειάζονται πιο ελαφριά περιποίηση; Πρέπει να δοκιμάσετε τα φυσικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών για να έχετε υγιή και όμορφη εμφάνιση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πως να το πετύχετε.

Επιλέξτε φυσικό ή μισελέρ σαμπουάν

Το φυσικό σαμπουάν ανακουφίζει το τριχωτό της κεφαλής, γιατί συγκριτικά με τα «συνηθισμένα» σαμπουάν δεν περιέχουν σιλικόνες και συνθετικά που καθαρίζουν, αλλά παράλληλα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό, ή έχετε φαγούρα, τα συστατικά του σαμπουάν σας μάλλον φταίνε. Η συσσώρευση διάφορων προϊόντων, η σκόνη, η αιθαλομίχλη και οι τοξίνες διαταρράσσουν την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και προκαλούν πιτυρίδα ή λιπαρότητα. Χρειάζεστε ένα αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού, όπως ένα σαμπουάν μισελέρ που απομακρύνει τα προβλήματα από το τριχωτό της κεφαλής. Είναι ήπιο για τα μαλλιά και το τριχωτό.

Χρησιμοποιήστε μαλακτικά χωρίς σιλικόνη

Συνήθως δε σκεφτόμαστε καν το μαλακτικό. Θέλουμε σαμπουάν με εντυπωσιακά αποτελέσματα και συχνά πέφτουμε στην παγίδα της συσκευασίας ή στο ωραίο άρωμα. Δυστυχώς πολλά μαλακτικά είναι γεμάτα με συστατικά που αφυδατώνουν τα μαλλιά και επιδεινώνουν την κατάστασή τους, αντί να τα βελτιώνουν, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε για καιρό. Επιπλέον τα προϊόντα με σιλικόνη είναι δύσκολο να ξεπλυθούν. Επιλέξτε μαλακτικά που θρέφουν τα μαλλιά με τη δύναμη των φυσικών συστατικών. Όταν αφορά τα μαλλιά σας, μη συμβιβάζεστε ποτέ με λιγότερα!

Κλείστε το πιστολάκι και πετάξτε την ισιωτική!

Ίσως το να το πετάξετε είναι λίγο υπερβολικό, αλλά να θυμάστε ότι όταν χρησιμοποιείτε ισιωτική, τα μαλλιά καίγονται. Η υψηλή θερμοκρασία σπάει τους δισουλφιδικούς δεσμούς, καθιστώντας αδύνατη την επανόρθωση των μαλλιών. Τα μαλλιά σπάνε και καταστρέφονται. Κρατήστε την ισιωτική για ειδικές περιστάσεις. Επιπλέον αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους.

Μην πέφτετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Γνωρίζατε ότι τα βρεγμένα μαλλιά καταστρέφονται πιο εύκολα;! Μπορείτε να τα σώσετε: μην τα τρίβετε έντονα με την πετσέτα. Πιέστε απαλά την πετσέτα για να τραβήξει το νερό από τα μαλλιά. Μην τραβάτε τα βρεγμένα μαλλιά όταν τα ξεμπερδεύετε. Κάντε το απαλά, ιδανικά με μια ξύλινη χτένα με φαρδιά δόντια που αποτρέπει τη στατικότητα. Όταν κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, ακουμπάνε στο μαξιλάρι. Αυτό προκαλεί ζημιά στην εξωτερική στρώση των μαλλιών και τα κάνει πιο πορώδη. Η κατάσταση των μαλλιών σας χειροτερεύει και δε φαίνονται όμορφα όταν ξυπνάτε. Για να προστατέψετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη που είναι πιο λεία και απαλή για τα μαλλιά, από το τραχύ βαμβάκι.

Βάλτε λάδι στα μαλλιά σας!

Πραγματικά βοηθάει δραστικά και αλλάζει προς το καλύτερο την περιποίηση των μαλλιών σας. Η θεραπεία με λάδι είναι εξαιρετική για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, τύπου ή χρώματος μαλλιών! Τα έλαια είναι γεμάτα με ωμέγα οξέα, κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά. Πρώτα πρέπει να μάθετε το πορώδες σας (τα διαδικτυακά τεστ πορώδους μαλλιών είναι εύκολα διαθέσιμα) και δείτε ποια έλαια λειτουργούν καλύτερα στα μαλλιά σας. Τα καλά νέα είναι ότι τα έλαια όχι μόνο κάνουν τα μαλλιά πιο όμορφα, τα ενυδατώνουν, τα θρέφουν, παράλληλα όμως θρέφουν και το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύοντας τους θύλακες και τονώνοντας. Τα μαλλιά μακραίνουν υγιή και δεν πέφτουν υπερβολικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *