Ιδέες περιποίησης ποδιών για το χειμώνα

Συνήθως, δείχνουμε τα πόδια μας μόνο το καλοκαίρι, επομένως τείνουμε να τα φροντίζουμε και μόνο το καλοκαίρι. Ωστόσο, για τη δική μας άνεση, τα πόδια μας θα πρέπει να φροντίζονται όλο το χρόνο. Είναι αλήθεια ότι το χειμώνα το καθήκον είναι πιο περίπλοκο. Είναι επειδή οι ζεστές κάλτσες και τα παπούτσια, που προστατεύουν από το κρύο, καλύπτουν σφιχτά τα πόδια και τα κάνουν να ιδρώνουν πιο έντονα από ότι συνήθως. Πώς να φροντίσετε τα πόδια για να το αποτρέψετε αυτό; Κάλοι φτέρνας, ραγισμένα φτέρνες, ιδρωμένα πόδια – υπάρχουν κάποια φάρμακα; Δείτε πώς πρέπει να είναι η σωστή φροντίδα του ξηρού δέρματος το χειμώνα.

Κάλοι πτέρνας – διορθωτικά μέτρα

Το χειμώνα φοράμε βαριά, μονωμένο παπούτσι, έτσι τείνουμε να παγώνουμε και να υπερθερμαίνουμε τα πόδια μας. Ως συνέπεια, η επιδερμίδα γίνεται τραχιά και παχιά. Θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε με την προϋπόθεση ότι φροντίζουμε τακτικά τα πόδια. Από πού να αρχίσουμε; Από ένα μαλακτικό λουτρό. Για να το ετοιμάσουμε, χρειαζόμαστε λάδι, άλατα μπάνιου, ενυδατικά έλαια ή αντισηπτικά, που διατίθενται σε ορθοπεδικά ιατρικά καταστήματα ή φυτικά ιατρικά καταστήματα και, φυσικά, ζεστό νερό. Αφού μουλιάσετε τα πόδια σας για μερικά λεπτά, μπορείτε να αρχίσετε να αφαιρείτε την επιδερμίδα. Για το σκοπό αυτό, συνιστάται να αγοράσετε ένα αποξεστήρα ποδιών, μία λίμα ποδιών ή ένα scrub ποδιών. Ο αποξεστήρας ποδιών δεν συνιστάται πάντα επειδή είναι αρκετά σκληρός, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μία λίμα ποδιών ή το scrub. Ένα τέτοιο μπάνιο μπορεί να γίνει μία φορά την εβδομάδα.

Το βασικό λάθος είναι πολύ συχνή ή εντατική απομάκρυνση του νεκρού δέρματος. Αυτή η ενέργεια μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε. Αν το κάνουμε πολύ συχνά, τότε η επιδερμίδα μεγαλώνει πιο γρήγορα, επίσης όταν τρίβουμε πολύ έντονα, μπορούμε να σπάσουμε το στρώμα του δέρματος και να εκθέσουμε τον εαυτό μας σε μια μυκητιακή και βακτηριακή λοίμωξη. Για το λόγο αυτό, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αφαιρούμε τακτικά την επιδερμίδα – κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά ανά δεκαπενθήμερο, αλλά όχι συχνότερα. Τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ γρήγορα.

Φροντίδα ποδιών με ξηρό δέρμα

Ομαλά και μαλακά πόδια – αυτό είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών μας μέχρι αυτό το σημείο. Τώρα θα πρέπει να θρέφονται και να ενυδατώνονται κατάλληλα. Οι περισσότερες κρέμες λειαίνουν και σφίγγουν επιπλέον την επιδερμίδα στα πόδια. Η επίδραση διαρκεί 24 ώρες. Μια τέτοια θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ.

Ξηρές πτέρνες – θεραπείες

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πτέρνες ξηραίνονται και σπάνε, και το δέρμα στη φτέρνα μεγαλώνει με εκπληκτική ταχύτητα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εφαρμόζετε μια μαλακτική κρέμα κάθε βράδυ μετά από το μπάνιο. Η κρέμα πρέπει να περιέχει εκχύλισμα βότανο jojoba, αβοκάντο ή φασκόμηλο. Στην περίπτωση σκληρών και ραγισμένων πτερνών, καλό είναι να επιλέξετε κρέμες ή αλοιφές με βάση το deer tallow, το κερί μέλισσας, την παραφίνη και το αμυγδαλέλαιο.

Πόδια που ιδρώνουν – θεραπείες

Πριν βάλουμε κάλτσες ή καλσόν, θα πρέπει να τα ψεκάσουμε με αποσμητικό ή να τα πασπαλίζουμε με σκόνη ταλκ. Τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά ανανεώνουν και προστατεύουν τα πόδια από δυσάρεστες οσμές και συχνά περιέχουν αντιβακτηριακά συστατικά.

Ο τύπος παπουτσιών που φορούμε είναι επίσης σημαντικός όταν πρόκειται για τη φροντίδα των ποδιών. Για να αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα, αλλάξτε τα παπούτσια κάθε 4 ώρες ή χρησιμοποιήστε ένα σπρέι παπουτσιών, το οποίο επίσης έχει αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *